Skip to main content

Togo All Stars

Goed geoliede afrofunkmachine uit Lomé, de hoofdstad van Togo combineert diverse muzikale stromingen zoals highlife uit Ghana en de legendarische afrobeat van Fela Kuti om een unieke en opzwepende muziekstijl te creëren.

Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars vooral live aan de dag legt. Hun nieuwe album, 'Spirits', staat in het teken van de spirituele ontwaking van de wereld, met een nadruk op Afrika, te midden van de huidige onrust. De boodschap is dat kunstenaars een cruciale rol spelen in deze bewustwording en dat muziek een krachtig spiritueel instrument is om positieve verandering te brengen.

'Spirits' opent met 'Zon Kede', dat een oud Afrikaans gezegde aanhaalt over samenwerken voor vooruitgang. Het album roept op tot actie en beweging, met nummers als 'Kokoko' die fungeren als een muzikale wake-up-call. De plaat benadrukt het belang van het ontdekken van innerlijke kracht en herverbinding met voorouders. Het album brengt diverse ritmes samen, van afrobeat tot funky highlife, en biedt een meeslepende en opbeurende luisterervaring met een diepgaande boodschap om wakker te worden en bij te dragen aan positieve verandering in deze wereld.

13.30 - 14.30
Podium Hanzestrohm