foto SELMA

Een jonge Zwolse band die diepe grooves combineert met Zwoele klanken en verrassende solo's.

De band noemt zichzelf ‘SELMA’, vernoemd naar hun zangeres. De band bestaat uit: Koen Gardebroek (22, drums), Sebastiaan Visser (21, gitaar), Deborah Slijkhuis (25, bas) en Selma Ebbens (22, zang/toetsen/gitaar).

De jonge band heeft een verfrissende, nieuwe sound ..

Het afgelopen jaar hebben ze zelfstandig 2 EP’s opgenomen in eigen beheer. De eerste Engelstalige EP ‘Turn the Tide’ komt uit in de nazomer van 2021, welke zal bestaan uit vier uiteenlopende nummers met verschillende sferen; van dromerig naar rauw. De band bestaat nu 2 jaar en in die tijd zijn ze op zoek gegaan naar hun gezamenlijke sound. Ze hebben allemaal verschillende muzikale achtergronden en dat maakte de zoektocht soms moeilijk maar hebben ze daar tegenover ook veel overeenkomsten. Nu dat ze eindelijk bij de kern zijn gekomen van hun sound omschrijven ze het zelf als rauwe soul/pop. Ze zijn er inmiddels ook achter gekomen dat hun gedeelde passie voor oude rockmuziek ook terugkomt in hun muziek. ‘rauw en nostalgisch’ is hoe SELMA zichzelf omschrijft, de muziek is puur, eerlijk en klinkt uitnodigend.

De teksten van zangeres Selma Ebbens kunnen diep- en dubbelzinnig zijn; door de kwetsbare teksten is er ruimte voor herkenning. Met de melancholische melodieën en haar geleefde stem weet ze een gevoelige snaar te raken. Gecombineerd met diepe grooves, zwoele klanken en verrassende solo’s weet SELMA een verbluffende sound neer te zetten.

SELMA verlangt naar live-optredens zonder backing tracks waar er binnen de kenmerkende nummers ruimte is voor improvisatie, spontaniteit en interactie, zowel onder de bandleden als naar het publiek toe.

SENA Performers Stage
16:45 – 17:15

https://wijzijnselma.nl/

ADS

SPONSOREN