Skip to main content

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft als taak richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Het comité organiseert de Nationale Herdenking op 4 mei en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Daarnaast adviseert en ondersteunt het comité andere herdenkingen in het land en ontwikkelt het voorlichtingsprogramma’s en publiekscampagnes. Tevens initieert het comité educatieve programma’s en voert het toegepast onderzoek uit op het gebied van herdenken en vieren. Hiermee heeft het comité zich in steeds sterkere mate ontwikkeld tot hét expertisecentrum op het gebied van herdenken en vieren.

Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Het Nationaal Comité draagt zorg voor de organisatie van de nationale activiteiten op 4 en 5 mei: de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei en de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei met 's ochtends de 5 mei-lezing in elk jaar een andere provincie, de coördinatie van de 14 Bevrijdingsfestivals (in elke provincie plus in de hoofd- en hofstad) en het afsluitende 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Hier vindt u een overzicht van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland.