Aanbod Primair Onderwijs

In samenwerking met theater ANDERS | OM en Vereniging Veteranen Zwolle heeft Bevrijdingsfestival Overijssel een bijzonder programma samengesteld, waar de groepen 7 en 8 van de Zwolse basisscholen gebruik van kunnen maken in week 14, 15, 16 en 17 (3 t/m 28 april).

Door middel van dit programma hopen we het nadenken over vrijheid te stimuleren. 

Interesse?

Basisscholen uit Zwolle kunnen zich voor de voorstelling ANDERS | OM direct aanmelden via deze link. Voor het programma Veteranen Vereniging Zwolle kun je je per mail aanmelden. Mail uiterlijk 31 maart naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld de naam van de school en het gewenste moment in week 14 t/m 17. We doen ons best zoveel mogelijk aan de voorkeuren te voldoen. De workshops worden ingedeeld in volgorde van binnenkomst van aanmeldingen.

 

Voorstelling ANDERS | OM

Wat heeft de oorlog gedaan met de mens en wat doet de mens met de oorlog?

Wat als de hele wereld nu in oorlog zou zijn? Zou je dan meevechten voor je vrijheid, of zou je dan juist wachten op je vrijheid?

ANDERS|OM is een muzikale voorstelling gebaseerd op persoonlijke verhalen. Een voorstelling over verschillen en keuzes maken. Over hoe twee werelden lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan en toch met elkaar verbonden kunnen zijn. Over een vriendschap tussen een Jood en een NSB’er en hoe hun kleindochters met dàt verleden omgaan.

Welke invloed heeft het verleden op het heden? Kun je vrienden zijn met iemand wiens verleden haaks staat op het jouwe?

Mette Bunskoek en Marleen Stein maakten in 2017 de voorstelling ANDERS|OM in opdracht van Bevrijdingsfestival Overijssel en toerden langs verschillende basisscholen en gemeentes in Overijssel. Nu, 6 jaar later, keren ze terug.

‘We hernemen de voorstelling omdat de thematiek uit deze voorstelling wat ons betreft nog altijd actueel is en vertelt moet worden.’

 

Duur: 45 minuten (30 minuten voorstelling en 15 minuten nagesprek)

Kosten: Één per dag: € 500,-  | Twee per dag: € 750,- (dit bedrag komt geheel ten goede aan de cultuuraanbieder.)

Aantal leerlingen: maximaal 60 leerlingen

Beschikbaarheid: 17, 18, 20 en 21 april

Benodigdheden: speeloppervlak van 3x3 meter, stopcontact bij speeloppervlak

Bijzonderheden: meld je direct aan via deze link 

 

Veteranen Vereniging Zwolle - Werken in oorlog en vrede: het verhaal van Veteranen

In samenwerking met Vereniging Veteranen Zwolle, bieden we twee programma’s aan: een Zwolse Veteraan in de klas en/of een ‘Dilemmatraining: wat zou jij beslissen’. De twee programma’s zijn met elkaar te combineren. De gastspreker deelt zijn of haar eigen verhaal, bespreekt uiteenlopende vragen, kan vanuit eigen ervaring toelichting geven op de dilemma’s en de dialoog in de klas begeleiden.

 

Duur workshop: Veteraan in de klas: 60 minuten / Dilemmatraining: 60 minuten

Kosten: Gratis

Beschikbaarheid: Altijd beschikbaar

Benodigdheden: Veteraan in de klas: Klaslokaal / Dilemmatraining: Klaslokaal, computer, beamer

Aanmelden: Stuur uiterlijk 31 maart een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld hierin de naam van de school en het gewenste moment in week 14 t/m 17. We doen ons best zoveel mogelijk aan de voorkeuren te voldoen.

 

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login