Vraag5meivrij 263x149

De Bevrijdingsfestivals roepen op tot actie: 5 mei is de enige dag in Nederland die voor iedereen van belang is en waarop we ongeacht religieuze achtergrond of andere verschillen samen vieren dat wij hier in Nederland vrij kunnen zijn. Om die dag de betekenis te geven die het verdient, vragen de Bevrijdingsfestivals de petitie 'vraag5meivrij' te steunen. 

Doe mee! Teken de petitie online via www.vraag5meivrij.nl

Lees meer: Vraag 5 mei vrij

Stippel je route uit om geen van je favoriete bands te hoeven missen! Klik op de afbeeldingen om uit te vergroten.

Plattegrond nieuws

Blokkenschema nieuws

Polen in Plan Zuid 263x149

Op vrijdag 1 mei is de Oosterkerk te Zwolle vanaf 20.00 uur het decor voor de tragikomische kameropera ‘Polen in Plan Zuid’.

Vanaf heden zijn kaarten te reserveren à € 15,- (jongeren € 10,-) door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar (038) 453 2660.

Meer informatie op www.poleninplanzuid.nl.

Lees meer: Kaarten 'Polen in...

Zinmag 263x149

Al voor het zestiende jaar werken Landstede Groep en Bevrijdingsfestival Overijssel samen. In een openhartig interview met Gert de Groot van Landstede Groep vertelt de communicatieadviseur hoe deze vruchtbare samenwerking met Niek van der Sprong is ontstaan, wat het tot nu toe heeft opgeleverd en wat de toekomst gaat brengen. 'Elk jaar wordt ons de vraag gesteld of we weer aan het Bevrijdingsfestival mee gaan doen of niet, en twijfel ik daar geen moment over.' 

Lees het hele interview op www.zinmag.nl

cibap.jpg terhaar.png stichtingvluchteling.jpg studiomm.png

Onze presentatoren 263x149

Zoals ieder jaar kunnen we onze artiesten niet zonder grootste aankondiging het podium opsturen. Gelukkig hebben wij een reeks presentatoren weten op te trommelen waarbij de microfoon als gegoten in de handen ligt. Van Podium Wärtsilä tot aan Podium Abbott en Sena Talent Stage tot aan het Bospodium, deze hosts brengen jou je favoriete bands!

Lees meer: Onze presentatoren

Fakkeldragers 263x149

Word jij Fakkeldrager? Door dit membership help en beleef je Bevrijdingsfestival Overijssel op een speciale manier!

Klik hier om Fakkeldrager te worden!

Lees meer: BFO Fakkeldragers!

De Vlucht 263x149

In het kader van 70 jaar bevrijding organiseert de stichting Kunsten op Straat in samenwerking met Bevrijdingsfestival Overijssel op 7, 8 en 9 mei de buitenvoorstelling 'De Vlucht' van theatergroep Prins te Paard op de voormalige vliegbasis Twenthe. Wij bevelen iedereen van harte aan om dit spectakel op deze unieke locatie bij te wonen!

Klik hier voor meer informatie over De Vlucht

Hugo 263x149

Om het festival ieder jaar aan jouw wensen te laten voldoen willen wij graag weten wat jij vindt. Vul hier de enquête van Hugo in (2 min) en laat jouw mening meetellen!

Magazine 263x149

Het BFO magazine is er weer, vers van de pers! Met onder andere alle 8 podia met ruim 50 acts, de Familie- en Theaterweide, 25 jaar BFO en nog veel meer. Je vindt ze bij verschillende horecagelegenheden in Overijssel en op 5 mei op het festivalterrein. Natuurlijk kun je hem ook online bekijken door hieronder op het magazine te klikken!

Magazine

Docu OiO 263x149

In het kader van 70 jaar bevrijding is de documentaire ‘Oorlog in Overijssel’ opnieuw vormgegeven met nieuw beeldmateriaal. De première vond plaats op vrijdag 10 april in het Memory International War Museum in Nijverdal. 

Lees meer: Vertoningslocaties...

Oproep reunie 263x149

Ken je deze nog? Het allereerste affiche van Bevrijdingsfestival Overijssel uit 1991? Krijg je al zin om onder het genot van een drankje sterke verhalen van vroeger te delen? En word jij misschien wel de winnaar van de BFO-25.0-Bingo?

Klik hier om je aan te melden!

Lees meer: Oproep aan alle...

Kraanwater graag 263x149

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we best trots op zijn! Daarom zorgt Bevrijdingsfestival Overijssel dat je kunt kiezen voor kraanwater. Op het festival kun je voor 1 muntje een hervulbaar flesje kopen en drink je de hele dag het lekkerste water van de wereld.

Lees meer: Kraanwater graag!

De 24ste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel is geslaagd! Prachtig weer, mooie optredens en een goede sfeer! 130.000 bezoekers hebben het festival bezocht. Jong en oud hebben samen de vrijheid gevierd! Nog even terugblikken? Bekijk de Aftermovie om weer in de stemming te komen.

Ver van huis 263x149

70 jaar na de bevrijding wordt Maria’s verhaal verteld in de documentaire 'Ver van huis'. Deze documentaire is een filmportret van Maria Goolkate-Tschaban, een charismatische vrouw met uitzonderlijke veerkracht. Zij vertelt hierin haar persoonlijke verhaal, dat nauw is verwezen met de grote geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en tegelijkertijd een parallel toont met de actualiteit.

Lees meer: Documentaire 'Ver...

Personeel ad 263x149

Kan jij biertjes tappen als de beste, ligt een hamer als gegoten in jouw handen of kun jij goed met kinderen omgaan?

Meld je dan aan in ons horecateam, bouw- of kinderploeg!

Dominicanenkerk 263x149

Op 5 mei opent de Dominicanenkerk Zwolle (op de hoek van de Assendorperstraat en Luttenbergstraat) de deuren! De kerk wil met de opening een aanvulling en verrassend contrast zijn voor Bevrijdingsfestival Overijssel.

Lees meer: Dominicanenkerk...

Festivalboulevard 263x149

De hoofdroute van het Bevrijdingsfestival Overijssel loopt ook dit jaar weer over de Festivalboulevard aan de Wethouder Alferinkweg. De Festivalboulevard dient als verbindende schakel tussen de verschillende podia. Deze straat wordt op 5 mei omgetoverd tot markt en is dus dé plek om rond te snuffelen bij de verschillende standjes. De markt is geopend van 11:00 tot circa 23:00 uur.

Lees meer: Festivalboulevard